Ankara İlçeleri Nelerdir? Ankara'nın Kaç İlçesi Vardır, Nüfusu Kaçtır?  Ankara Haritası - En Son Haberler

Türkiye’nin başkenti, İç Anadolu’nun gözbebeği Ankara pek çok doğal ve tarihi değeri içinde yaşatıyor. Memurlar kenti olarak bilinen, arada bir mizahi sohbetlerin konusu haline gelen bu şehir özellikle yaz aylarında bambaşka bir havaya bürünüyor. Kızılay, Anıttepe, Gölbaşı gibi merkezi gezi alanlarının yanı sıra Ankara’da yakın mesafede pek çok doğal güzargaha dahil olmak da mümkün. Ayrıca Ankara ziyaretçilerine farklı lezzetler ve konseptler de sunuyor. Özellikle yaz aylarında hafta sonlarını ailecek keyifle vakit geçirmek için gidilebilecek rotaları sizin için derledik. İşte Ankara’da gezilecek doğa harikaları ve keyifli sosyalleşme noktaları!

Yazın Ankara’da Yapılacaklar Listesi Oluştururken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Sıcak yaz günlerinde bol bol evden çıkıp hava almak ve yeni yerler keşfetmek oldukça mühim. Ankara’da yaşayanlar ya da Ankara’ya seyahat edecekler içinse keyifli rotalar keşfetmek son derece kolay. Bununla birlikte yazın Ankara’da yapılacaklar listesini belirlemek için ilk olarak bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor. Bu unsurlara hızlıca bir göz atalım:

  • Kaç kişilik bir gezi planladığınızı baştan belirleyin. Böylece ulaşım araçları seçiminizi kolayca tespit edebilirsiniz.

  • Aktivitelerin çocuklar ve yetişkinler için uygun olup olmadığından emin olun.

  • Mümkünse gezileriniz için aşırı sıcak olmayan, serin havaları tercih edin.

  • Ünlü restoran ve kafelerde vakit geçirmeyi planlıyorsanız önceden rezervasyon yaptırarak işinizi garanti altına alın.

  • Ankara havasına güvenmeyin ve yanınızda ani yağışlar için mutlaka yağmurluk ya da şemsiye bulundurun.

  • Uzun yürüyüşler ve dik yokuşlara hazır olun, ayakkabılarınızı rahat olanlardan tercih edin.

Ankara’da Çocuklar İçin Gezilecek Yerler Var mı?

Ankara doğal ve tarihi noktaları ile çocuklar için gezmeye uygun pek çok seçeneğe sahip. Müzeler, parklar ve alışveriş merkezlerinin yanı sıra çocuklara doğa ile kucaklaşma fırsatı verecek mesire yerleri, piknik alanları ve doğal yürüme yolları Ankara’da çocuklar için gezilecek yerlerin başlıcaları arasında yer alıyor. Elbette şehir merkezinin rotasında Anıtkabir, Etnografya Müzesi, Eski Meclis, Gençlik Parkı gibi tarihi ve milli değerleri temsil eden yerler de bulunuyor. Gençlik Parkı ise çocuklarla gezip eğlenmek için bir diğer sevilen lokasyon.

Yazın Ankara’da Gezilecek Yerler Neler?

  • Anıtkabir

  • Kızılay Meydanı

  • Tunalı Hilmi Caddesi

  • Kuğulu Park

  • Gençlik Parkı

  • Gölbaşı

  • Kara Göl

  • Hamam Önü

  • Eski Meclis

  • Ankara Kalesi

Yaz Geziniz İçin Tercih Edebileceğiniz Rotalar ve Ayrıntıları

Ankara’da yaz aylarının başka bir güzel geçtiğini herkes bilir. Her mevsimi farklı yaşayan organik bir şehir olan Ankara’da yaz ayları için gezi listesi yapmak pek de kolay değil. Çünkü şehir oldukça geniş bir seçenek yelpazesine sahip. Sizin için derlediğimiz yaz gezisi alternatif rotalarına şimdi biraz daha yakından bakalım.

Anıtkabir

Ankara denince herkesin aklına gelen ilk yer Anıtkabir. Şehrin hakim tepelerinden birinde yer alan anıt mezar, tüm heybetiyle Ulu Önder’i anmaya gelenlere ev sahipliği yapıyor. Grek tarzı mimarisi, Atatürk’ün kişisel eşyalarının sergilendiği müze, kütüphane hediyelik eşya dükkanı ile Anıtkabir oldukça etkileyici bir alan. Çocuklarınızla vakit geçirirken aynı zamanda onları milli değerleri ile bir araya getireceğiniz bu yer yaz aylarında da bir başka güzel!

Kızılay Meydanı ve Tunalı Hilmi Caddesi

Sıcak yaz günlerinde  ailecek gezmek için uygun olan bir diğer yer ise herkesin bildiği Kızılay Meydanı. Çeşitli mağazalar, restoran ve kafeleri ile Kızılay’ın her bir sokağı ayrı bir renkte. Sokak satıcıları, renkli insan kalabalığı ile ailelerin uğrak noktası olan Kızılay’da keyifli zaman geçirmemek mümkün değil.

Ankara’nın sembollerinden bir diğer ise Tunalı Hilmi Caddesi. Günün her saatinde yoğun bir kalabalığı ağırlayan cadde meşhur cafeleri, pastaneleri ile dikkat çekiyor. Alışveriş yapmak isteyenler için marketler, bijuteriler, butikler de Tunalı’nın sıkça ziyaret edilen noktaları arasında. Uzun bir yürüyüşün ardından ailecek dondurma yemek isteyenler için de cadde en iyi alternatiflerden biri.

Kuğulu Park

Ankara’da yemyeşil yaz günlerini eşsiz bir manzaraya çeviren Kuğulu Park, yalnızca aşıkların buluşma noktası değil, aynı zamanda ailecek zaman geçirmek için de biçilmiş kaftan. Kuğuların ağaç gölgeleri ve akan sular altında zarif danslarını izlemek, parkta müzik yapan sokak müzisyenlerini dinlemek, sakin bir yürüyüş yapmak için Kuğulu Park mutlaka görülmesi gereken bir alan. Kuğulu Park etrafına konumlanan şık pastane ve kafeler ise sıcak saatlerde gezinizi buz gibi bir limonatayla tamamlamak için alan yaratıyor.

Gençlik Parkı

Şehir merkezinin gözde alanlarından olan Gençlik Parkı da Ankara’yı ziyaret edenlerin yaz boyunca mutlaka görmesi gereken bir yer. Büyük lunaparkı ile çocukları ve yetişkinleri kendine çeken park tüm mevsimlerde ziyaretçilerle dolup taşıyor. Akşam saatlerinde rengarenk ışıklarla donanan parkı gündüz saatlerinde cıvıl cıvık insan sesleri süslüyor. Yazın Ankara’da yapılacak listenize siz de Gençlik Parkı’nı mutlaka eklemelisiniz.

Gölbaşı ve Kara Göl

Şehrin merkezinden biraz daha doğaya doğru gidildiğinde Ankara’da zaman geçirilecek en iyi yerlerden biri Gölbaşı. Çocuklarla iyi vakit geçirebileceğiniz, bisiklete binip eğlenebileceğiniz Gölbaşı aynı zamanda romantizm yaşamak isteyen çiftlerin de uğrak noktalarından. Yaz aylarında pikniklerin ve sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan Gölbaşı kış aylarında da pek çok ziyaretçinin popüler lokasyonlarından biri.

Şehir merkezine yaklaşık bir saat uzaklıkta olan Kara Göl ise Ankara’da doğayla buluşmak için tercih edilebilecek bir diğer nokta. Karaçam ağaçları, göl kıyısı, oturma alanları ve eşsiz manzaralarıyla Kara Göl hem ailecek hem arkadaşlarla keyifli vakit geçirilebilecek bir diğer keyif lokasyonu.

Hamamönü

Ankara’yı ziyaret edip Hamamönü’ne uğramadan gitmek olmaz. Şehrin merkezinde yer alan ve tarihi taş evleri, sıcak havasıyla dikkat çeken Hamamönü yaz aylarında da bir başka güzel. Butik kafe ve restoranlara ev sahipliği yapan yörede sahaflar ve antikacılarda dolaşmak da bir başka keyifli. Oyuncakçılar, plakçılar, eski konakların restore edilmesiyle ortaya çıkan birbirinden şık mekanlar Hamamönü’nde misafirlere eşsiz bir deneyim sunuyor. Tarihi hamamın etrafında adeta kendine has bir kasaba gibi duran Hamamönü sevdiklerinize Ankara hatıraları seçmek için de son derece iyi bir seçim.

Eski Meclis

Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli anlarına tanıklık etmiş olan Ankara’da yaz aylarında görülmesi gereken bir diğer yer ise Eski Meclis. Milli Mücadele döneminin gururunu buram buram hissedeceğiniz eski meclis, ziyaretçilerine ülkenin değerlerini etkileyici bir biçimde sunuyor. Ayrıca bu nokta Ankara’da çocuklarla gezilebilecek yerlerin başında geliyor. Yine şehir merkezinde bulunan bu lokasyonun yakınında görülmesi gereken farklı müzeler de yer alıyor.

Ankara Kalesi

Kusursuz bir Ankara manzarasında soğuk bir içecek ile Ankara ziyaretinizi taçlandırmak isterseniz uğramanız gereken yer elbette Ankara kalesi. Şehrin en eski yerleşim yerlerinden biri olan Kale aynı zamanda Ulus ve Samanpazarı bölgelerinin dokusunu da taşıyor. Dar sokaklardan biraz yokuş çıktıktan sonra Ankara’yı ayaklarınızın altına seren kalede ünlü et restoranları, kafeler ve müzeler de bulunuyor. Gezi listenizi 

Ankara Kalesi’ni eklediyseniz bu lokasyona en azından bir gün ayırmanız gerektiğini hatırlatalım.